> Nieuws
> Over Vemi
> Contact opnemen
> Veel gestelde vragen
  Vrijdag 19 april 2024  
     
 





 
 
Over Vemi PDF Afdrukken E-mail

Geschiedenis
In 1980 ging er voor Henk Verhoeven een wens in vervulling, hij begon als buschauffeur op de stad- en streekbus tussen Oss en Veghel. Na een aantal jaren begon hij met het verzamelen van miniatuurbusjes, maar na vele zoektochten werd het duidelijk dat er in het echt veel meer bussen rondreden dan dat er modellen waren "er ontbraken er een heleboel". Dit bracht hem op het idee om bestaande modellen dusdanig aan te passen zodat de werkelijkheid beter benaderd werd.

Deze hobby liep dusdanig uit de hand dat in 1996 besloten werd om er een bedrijfje van te maken, en na een jaar hard werken werd er een Den Oudsten Alliance City B96 geboren, in de schaal 1:87 (de HO schaal genoemd in de treinenwereld). Een model wat momenteel nog in vele uitvoeringen te verkrijgen is. In 1998 is er de Den Oudsten Alliance City B93 bij gekomen. Een gelede bus die echt te buigen is en ook in deze stand kan blijven staan.

Oog voor kwaliteit en detail
De matrijzen die wij gebruiken zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en maken een model in schaal 1 /87 wat een zeer nauwkeurig en zoveel mogelijk de bus in schaal 1 op 1 benaderd. Wat betreft onze gelede bus was de vouwbalg de grootste moeilijkheid, namelijk om een balg te maken die zeer soepel is en toch zijn vorm blijft behouden en daar langs nog de juiste vorm aanneemt wanneer deze gebogen wordt zoals dit bij de bus in schaal 1 op 1 ook gebeurd was zeker niet eenvoudig.

Met trots kunnen wij melden dat de kwaliteit van de vouwbalg op hoog niveau is, na veel proeven en aanpassingen in de materialen en de matrijs is het ons toch gelukt.

 

 
 
2007© Vemi Miniaturen | | Sitemap